Heeft u een vraag? KLIK HIER

woensdag: 10.00-14.00 | zaterdag: 11.00-13.00 uur

Openingstijden:

Molenstraat 2a, 5366 BV Megen
Bezoekadres
Image

Waarom BIOLOGISCH

SKAL (Stichting kwaliteit alternatieve landbouw)

We willen graag biologische producten op de markt brengen, om de biodiversiteit te behouden. Biodiversiteit zorgt voor schone grond, schoon water en een stabieler klimaat

Wij mogen onze producten biologisch noemen, omdat we Skal gecertificeerd zijn. Het Skal keurmerk herken je aan een embleem op de verpakking. Dat bestaat uit een groen veld met witte sterretjes, die gezamenlijk een blad van een plant vormen. De nerf van het blad is een vallende ster.

Het Skal certificaat is in het leven geroepen om de consument te beschermen. Je mag een product alleen biologisch noemen, als het voldoet aan de eisen die daarvoor zijn opgesteld.
Biologisch is dus een beschermde term.
Bedrijven met een Skal certificering moeten voldoen aan de biologische EU-verordening, de Nederlandse Landbouwkwaliteitswet en de reglementen en grondslagen van Skal Biocontrole.
Dat zijn nogal wat regels.
Het bedrijf Skal Biocontrole registreert certificeert en controleert in Nederland. Deze zelfstandige organisatie controleert alle bedrijven die biologische producten produceren, verhandelen, verpakken en importeren.
Zij doen dit in opdracht van het Ministerie van Landbouw.
Dit bedrijf controleert de biologische oorsprong van ingrediënten, en ook de productieketen om te komen tot biologische eindproducten voor de consument.

Wat houdt biologisch in?

Kwaliteitsplan en track en trace

Biologisch zegt iets over de productiewijze van voedsel. Bij de productie van biologisch voedsel wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met het milieu. Bij de productie van biologische ingrediënten, mag geen kunstmest gebruikt worden, geen chemische bestrijdingsmiddelen en geen genetisch gemodificeerde organismen. De boeren en telers kiezen ervoor om de natuur zoveel mogelijk zijn werk te laten doen, door zo min mogelijk in te grijpen. Dit is goed voor de natuur en de biodiversiteit. Grondwater vervuilt zo minder.

Om bij bedrijven ( en ook bij ons op de molen) de biologische kwaliteit te garanderen is het belangrijk dat alle stappen in de productieketen gecontroleerd worden. Daarvoor, hebben wij een kwaliteitsplan.
Producten die binnen komen, checken we op de biologische oorsprong.
We registreren de binnenkomst van alle ingrediënten. Alle bewerkingsstappen die worden uitgevoerd worden geregistreerd.
De verpakking krijgt gekoppeld aan de registratie een batch nummer op de verpakking, zodat het altijd traceerbaar is via het etiket , de pakbon en de factuur.

Omdat elk Skal gecertificeerd bedrijf een kwaliteitsplan heeft, kan de biologische afkomst van een product via deze controles gegarandeerd worden.
We zijn er trots op dat we het Skal certificaat hebben ontvangen, want hiermee bewijzen we de biologische kwaliteit van onze producten.

 

Voordelen:

  • Biologische producten zijn schoner omdat er geen gebruik is gemaakt van pesticiden en andere chemische bestrijdingsmiddelen
  • Zorgt voor een goed eco-systeem dat zeker op langere termijn voordeel geeft voor
    onze voedselketen.

Nadelen:

  • De opbrengst per perceel is minder, dus iets duurder.
  • De houdbaarheidsdatum is minder lang omdat er geen kunstmatige houdbaarheidsstoffen aan toegevoegd zijn.
molen-desiree-logo1-200_115.png

Molenstraat 2a
5366 BV  Megen
info@molen-desire.nl

Openingstijden:
Vaak op woensdag van 11.00 tot 13.00 uur
Elke zaterdag van 11:00 uur tot 13:00 uur
(uitgezonderd vakanties)

Groepen kunnen ook op afspraak buiten de
reguliere openingstijden de molen bezoeken

Monumentennummer: 28528
© Copyright 2024 Aiconn.

Search